tiistai 9. joulukuuta 2014

Lumilyhty

Lumilyhty on kohtuullisen helppo askarreltava. Se sopii parhaiten sisäkäyttöön tai esimerkiksi lasitetulle terassille. Tämä lyhty on kuvattu lumisella terassilla taiteellisen vaikutelman vuoksi :)

Kaikki pallot ovat suurinpiirtein samankokoisia.

Lyhdyn sisällä on paristolla toimiva tuikku. Pallojen koolla ja määrällä on väliä. Lyhdyn voi rakentaa vaikka miniatyyrimaailmaan, mutta sen voi tehdä ihan luonnollisen kokoisenakin.

Pallojen päällä olevan trikoon kiristyskohdat ovat lyhdyn sisällä.

Sisäkäytössä lasipöydällä heijastuma tuo mukavan lisäefektin.

Sähköinen tuikku on aitoa turvallisempi ja piiloutuu hyvin lyhdyn sisään,


Lumilyhdyn teko-ohje:

Levitä styrox- tai paperimassapallojen päälle liimaa ja ohuesti vanua. Leikkaa valkoisesta sukkatrikoosta vähän palloa isompia pyörylöitä. Harsi valkoisella ompelulangalla pyörylöiden reunaan kiristyslanka. Laita pallo trikoon sisään ja kiristä tiukalle. (Testaa pallon ja kankaan keskinäinen koko etukäteen.)

Valmista palloja sarjatyönä ja kokoa niistä haluamasi kokoinen lyhty aloittamalla alimmasta pallokerroksesta. Kiinnitä pallot toisiinsa ompelemalla mahdollisimman huomaamattomasti.

Ompelua helpottaa, jos kokoamisen aloittaa lyhdyn yläosasta, mutta pallojen asettelu on vähän hankalampaa. Kumpaakin tapaa voi kokeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti