lauantai 21. elokuuta 2010

Kukkia sukkatrikoosta


Olen jo pitkään suunnitellut askartelublogin perustamista. Hurahdin muutama vuosi sitten askartelemaan koristeita sukkatrikoosta. Lopullisen sysäyksen blogin perustamiseen sain kolmen islantilaisen taiteilijan näyttelystä kertovasta uutisesta. Iceland Love Corporation -taiteilijaryhmän teokset ovat omiani lennokkaampia, mutta niidenkin taustalla ovat mummojen sukkatrikoosta askartelemat kukkakimput. Itse en ole mummo, mutta ensimmäisen kukkani tekemisessä minua opasti äitini, joka on ollut mummo jo kolme vuosikymmentä.

Aloitan blogini muutamalla kukkakuvalla. Kaikki kukat on toteutettu samalla perusohjeella, jonka julkaisen myöhemmin blogissani.




Valkoiset kukat koristavat tässä uuden vuoden päivällispöytää. Kukissa on yhdeksän terälehteä kolmea eri kokoa - kutakin kolme kappaletta. Niissä on lyhyt varsi, mutta ei lehtiä.



Tämän kukkakorin tein pääsiäiseksi. Kukkia voi hyvin yhdistää erilaisiin oksiin ja sammal sopii myös asetelmaan.



Ystävänpäiväkukassa on jo enemmän terälehtiä ja varteen on solmittu rusetti, jolloin kukka on mukava ojentaa lahjaksi. Pienen kukan voi laittaa koristeeksi lahjapakettiin.



Tämä kerrottu kukka on koottu erikokoisista ja -sävyisistä terälehdistä. Sen tyvestä tulee paksu, mutta tyven voi piilottaa esimerkiksi lautasliinan renkaaseen. Rengas pitää kukan tukevasti pystyssä.



Kukista voi koota taulun istuttamalla kimpun valmiisiin kehyksiin. Kimppu on liimattu muutamalla liimapisaralla taustapahviin.


1 kommentti: