perjantai 19. joulukuuta 2014

Tiernapoikapeikot

Tiernapojat vasemmalta oikealle ovat kuningas Herodes, Muriaanien kuningas, Knihti ja Mänkki.

Tiernapoikien takana on pienen pojan vuosia sitten koulussa valmistama kynttilälyhty

Tiernapoikapeikkojen valmis pituus on 7 cm. Piipunrassista tehdyt rangat ovat noin 5.5 cm.

Kuva on otettu 5.12.2014 klo 17:24

Rangat peitetään vanulla. Vanua laitetaan vain ohut kerros, paitsi jalkateriin ja käsiin vähän paksummasti.

Kuva on otettu 5.12.2014 klo 17:49

Seuraavaksi kullekin peikolle ommellaan iho ja pää. Tarkemmat ohjeet löytyvät tästä blogista kohdista Peikot (vartalon valmistus) ja Kutojatontut (pään valmistus). Muriaanien kuninkaan ihon voi ommella suoraan tummemmasta trikoosta. Kaikilla tiernapojilla on mustat housut ommeltuina trikoon paksummasta housuosasta.

Kuva on otettu 6.12.2014 klo 12:20

Kaikilla pojilla on myös valkoiset paidat, jotka on ommeltu sukkahousujen kaikkein paksuimmasta kuminauhaosasta. Hiukset ovat huovutusvillaa.

Kuva on otettu 6.12.2014 klo 14:21

Tiernapoikien asuista on tarkat ohjeet, joita olen pyrkinyt ommellessani noudattamaan. Ohjeita löytyi netistä:

  • Ohjeiden mukaan Herodeksella on olkaimet ristikkäin, punainen viitta, kullanvärinen kruunu, miekka ja parta.
  • Muriaanien kuninkaalla olkaimet ovat myös ristikkäin, kruunu on hopean värinen ja kasvot tummat. Myös hänellä on miekka.
  • Knihtillä on vain yksi olkain, miekka ja viikset. Päähineessä tulee olla pohja kolehtia varten.
  • Mänkillä ei ole olkaimia, eikä miekkaa, mutta iso tähti Mänkillä on ja piippahattu.

Miniatyyrimaailmassa materiaalien valinta on oma juttunsa. Vyöt ja olkaimet ovat pakettien koristenauhaa. Miekat veistin paksusta grillitikusta ja niiden kahvoiksi kiersin rautalankaa. Miekat on maalattu teräksen/hopean värisiksi kynsilakalla. Kruunut on näperrelty koristenauhoista. Knihtin päähineen leikkasin pienestä muovisesta lasten lelusta, jonka käyttötarkoitus jäi minulle mysteeriksi. Mänkin hattu on pahvia. Päähineissä on kynsilakkaa päällä.

Sandaalien ohje löytyy toisesta blogistani Peikkotalot. Olen kirjoittanut ohjeen marraskuun 8. päivä 2014 ja sen nimi on Äiti Kanerva suutarilla kenkiä teettämässä. Poikien tekoviikset ovat sukkatrikoota. En tohtinut kokeilla parran ja viiksien maalaamista suoraan ihoon. Nenään ja poskiin on tupsutettu pumpulipuikolla vähän poskipunaa. Tähti on kultatussilla väritettyä pahvia kaksinkertaisena. Kerrosten väliin on liimattu mustalla tussilla väritetty grillitikun pätkä.

Kuva on otettu 7.12.2014 klo 19:05

Nyt olivat tiernapoikapeikot valmiita astumaan näyttämölle. Sarjatyönä tiernapoikien valmistukseen meni minulta 4 - 5 tuntia / poika. Perjantai-iltana 5 tuntia, lauantaina 8 tuntia ja sunnuntaina 5 tuntia eli yhteensä 18 tuntia. Seuraavat tiernapoikapeikot syntyisivät vähän nopeammin, kun ei tarvitsisi edetä kokeilun, yrittämisen ja erehtymisen kautta, mutta aikaa vievää hommaa tämä on siitä huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti